Friss topikok

Linkblog

Budapest

Sőt: Városunk. Itt élünk, sokan itt születtünk, itt fogunk meghalni.
Minden, amit lehet Budapestről, Pestbudáról, Budáról és Pestről - közélet, történelem, dalok, képek.
Tények
- Lakosság: 1 721 000 fő
- Terület: 525 km²

- Az első kávéház: 1714
- Az első kabaré: 1901
- Az első mozi: 1896

Közérdekű:
  • Városháza: 327-1000
  • Szemétszállítás:
    06-40-353 353
  • Közlekedés: 258-4636
  • Küldj anyagot:
    mmityu@index.hu

    A Blahán, a Blahán... : közrendvédelmi telep

    2010.11.03. 08:52 | Fotelrocker2

    Címkék: cigány rend blaha

    Egy "közrendvédelmi telep" feliratú ketrecbe zárta magát kedden délután a fővárosi Blaha Lujza téren egy roma férfi, szól az MTI (Index, Kurucinfo stb.) közleménye. 

    Éppenséggel a Blaha, több évtizedes "balhés" múltja és híre ellenére etnikailag vegyes és toleráns hely: magyarok, cigányok, arabok, négerek, indiánok, kínaiak egyformán megtalálhatók itt (ott), és etnikai villongás itt éppenséggel nem szokott lenni. Mivel a téren időzők általában hasonló szociális státuszban vannak, sokkal inkább közösséget éreznek.

    A Blaha kedvelt helye amúgy a performanszoknak: volt itt már pucér nő-bemutatás, kamu fegyverárusítás, ál- és valódi verekedés, fakereszt stb.

    Na és kedvelt helye a fűeladásnak, tarhálásnak és ételosztásnak is.
    Valódi multikulturális hely tehát, a legjobb hagyományokkal, életsűrűre gyúrva. Persze nem mindenki bírja, de vagyunk azért elég sokan.

    A gettó, az egy egész más dolog. Folyik spontán is - "köztudott", hogy a Síp utca környéke zsidó negyed, a Keleti mögötti rész cigány negyed stb.-stb. -, és ezekben legalább annyi jó van, mint amennyi rossz. Jópofa, amikor egy szubkultúra sajátosságait látod: imádom a néha szinte rajzfilmbe illő pajeszos-kabátos-feketekalapos zsidó arcokat, meg a szotyizó-tánclépésben közlekedő romákat. De riasztó, amikor rájössz, hogy semmi keresni valód azon a területen.

    Amúgy velem is volt már "baj" nem egyszer, lehet, hogy engem is egy "közrendvédelmi ketrecbe" kéne zárni.....  ?

    komment

    A bejegyzés trackback címe:

    https://budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr712418839

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása