Friss topikok

Linkblog

Budapest

Sőt: Városunk. Itt élünk, sokan itt születtünk, itt fogunk meghalni.
Minden, amit lehet Budapestről, Pestbudáról, Budáról és Pestről - közélet, történelem, dalok, képek.
Tények
- Lakosság: 1 721 000 fő
- Terület: 525 km²

- Az első kávéház: 1714
- Az első kabaré: 1901
- Az első mozi: 1896

Közérdekű:
  • Városháza: 327-1000
  • Szemétszállítás:
    06-40-353 353
  • Közlekedés: 258-4636
  • Küldj anyagot:
    mmityu@index.hu

    Átadták a Fővám teret!

    2010.10.02. 15:03 | Fotelrocker2

    Címkék: játszótér tér fővám

    Szemfüles fotoriporterünk természetesen épp a helyszínen volt, amikor - több hónapi építkezés és területrendezés után - átadták a közönségnek a Fővám tér megújult belső oldalát.

    Aki járt már itt érgebben is, emlékezhet, hogy volt már itt benzinkút, senki földje, egyszerű kis terecske, szemétlerakó stb. Úgy tűnik, most határozott elképzeléssel vitték végig a tér megújítását. Ha minden részletével nem is értek egyet, mindenképp dicséretes, hogy igényesen és gyalogosbarát módon rendezték a területet.

    Most van rajta játszótér is - ahonnan szép kilátás van a Gellért-hegyre valamint a hídfő-házakra -, fák, virágok, padok, szökőkútak. Tulajdonképpen minden, amit egy "korszerű" tértől elvárunk.

    Picit lehetne 'szociopetálisabb' (erről majd nemsokára írok egy posztot), kicsit diszfunkcionálisnak érzem a nagy üres területet a közepén, nem hiszem, hogy  ott sok ember ácsorogna majd - bár ez a régen még természetes időtölté meghonosodhatna újra éppenséggel. Picit több fű vagy virág még elfért volna, és a padok lehetnének közelebb egymáshoz, hogy az emberek beszélgessenek. Mondjuk a lehetőség nyitva van apróbb változtatásokra.

    Kérdés persze, hogy a mellette levő Anna Café nem fog-e apránként "rámászni" a térre - meglátjuk, mondaná az öreg vak Zsiga bácsi.

    Szólj hozzá!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr542339536

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása